به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، در پنجاهمین نشست هماتولوژیست های آمریکا در سن فرانسیسکو محققان گزارش هایی را در مورد استفاده از انواع سلول های بنیادی برای مبارزه با تومورهای منتقله از خون ارائه کرده اند.
سال هاست پیوند سلول های بنیادی به عنوان درمانی استاندارد برای لوکمیا مورد استفاده قرار می گیرد و در این میان استفاده از پیوندهای اتولوگ یا سلول های بنیادی سازگار، راه کار درمانی امیدوار کننده ای بوده است.
اما در یکی از این گزارش ها، محققان سلول های بنیادی خون بند ناف را جایگزین بسیار مناسبی برای پیوند مغز استخوان و درمان لوکمیا دانسته اند و براین باورند که در غیاب یک فرد اهدا کننده مناسب، این سلول های بنیادی خون بند ناف می توانند به خوبی به مبارزه با لوکمیا کمک می کند.
این سلول های بنیادی خون بند ناف، به راحتی جداسازی می شوند و می توان آن ها را ذخیره سازی کرد. آن ها از نظر ایمنی نابالغ هستند و این به آن ها اجازه می دهد که دچار رد پیوند نشوند.
در بخشی از این مطالعه، محققان سه منبع سلول بنیادی مشتق از مغز استخوان، خون محیطی و خون بند ناف را روی ۱۲۴۰ بیمار تست کردند و مشاهده کردند که نرخ بقای بیماران لوکمیایی در آن هایی که از خون بند ناف استفاده کرده اند بهتر بوده است.