انقلابی در تشخیص سرطان با تولید نوعی چیپ جدا کننده سلولهای بنیادی سرطانی

10 / 10
از 1 کاربر

 

محققان دانشگاه میشیگان با الهام گرفتن از لابیرنت ها یا سازه های تو در توی مارپیچی یونان باستان، کانال های را برای عبور مایعات طراحی کرده اند که نمونه های خونی از طریق یک مارپیچ پر پیچ و خم هیدرودینامیک عبور کرده و با توجه به ویژگی ها این مارپیچ، سلول های بنیادی سرطانی موجود در گردش خون برای انجام آنالیزهای بیشتر جداسازی می شوند.

سلول های توموری جداسازی شده از نمونه های خونی، این پتانسیل را دارند که انقلابی را در زمینه تشخیص سرطان ایجاد کنند. این سلول های توموری به پزشکان اجازه می دهند که درمان موثری را انتخاب کنند، تغییرات ژنتیکی را شناسایی کرده و متاستاز را در بدن بیمار ردیابی کنند.

 آن چه اهمیت این چیپ را بیش از پیش نمایان می کند این است که از هر یک میلیارد سلول خونی، تنها یک سلول سرطانی گردش کننده(circulating tumor cells) وجود دارد و در نتیجه این چیپ گزینه موثری برای به دام انداختن سلول های بنیادی سرطانی است که دلیل اصلی متاستاز و مقاومت دارویی سرطان هستند.

سلول های بنیادی سرطانی در بیان ژن هایشان انعطاف و تنوع بالایی را نشان می دهند و خاصیت بنیادی آن ها اجازه بقای بیشتر را برای آن ها فراهم می آورد.

دکتر سانیتا ناگرات در دانشگاه میشیگان می گوید: این چیپ لابیرنتی به صورت مارپیچی است که نمونه خون در آن به جریان افتاده و محتویات آن با توجه به اندازه سلول ها در آن جداسازی می شوند. در جداسازی این سلول ها نیروهای مکانیکی دخیل هستند که منجر به جدا شدن سلول ها طی جریان درون مارپیچ با توجه به اندازه و فاصله شان از دیواره می شوند.

 به عقیده محققین سلول های سرطانی در مقایسه با سایر سلول های خونی دارای اندازه بزرگ تری هستند و این موجب جداسازی آن ها در بخش های طراحی شده در این چیپ می شود. این چیپ می تواند ابزاری تشخیصی برای ابتلای بیماران به سرطان های خونی باشد و منبع سلولی مهمی را به منظور تحقیق بیشتر و ارزیابی استراتژی های درمانی برای محققین فراهم می کند.

 

برای دانلود مقاله کلیک کنید.

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :